Projektovanje i izgradnja wellness i spa centra

Sadržina teksta koji je pred Vama podržan je autorskim pravima.Zabranjeno je preuzimanje delova teksta ili teksta u celini bez saglasnosti autora.

KAMBALA BURE,BURE ZA HLADJENJEili MINI HLADAN BAZEN

Boravak u buretu punom hladne vode je idealan nakon boravka u sauni.

Izgradjen je od najkvalitetnijih vrsta drveta ,u razlicitim oblicima, sa il bezmerdevina (pomocneklupe) saugradjenimdovodom I odvodomvode. Unutarbureta je anatomskiprilagodjenosediste.Zapremineovakvihhladnihbazenasuod 350-500 l vode.

Dimenzijeburetazahladjenjesu:

110x77cm, 380l, sa merdevinama

130x79cm, 470l, sa merdevinama

 

Pored drvetakaoosnovnogmaterijala,minihladanbazan se pozeljikupcamozeizragiti I od drugihgradj. Materijala,uplocicama,staklenimmozaicimailioblozenoakrlilnimmaterijalima.

Zaboljiizgled,retroilimoderandizajn se mozeupotpunitinaprednom led rasvetom.

Dimenzije bureta za hladjenjesu:

110x77cm, 380l, sa merdevinama

130x79cm, 470l, sa merdevinama

SOK TERAPIJA – VEDRO

Vedro sa 12 l  hladne vode,napravljeno od najkvalitetnijih vrsta drveta I konstrukcijom od nerdjajuceg celika,urazlicitimvarijantama I bojidrveta.

Vedrohladnevodetrenutnodelujenapospesivanjecirkulacije i odvodjenjeviskatoploteiztela (najcescenakonboravka u sauna), dajeizrazitiosecajeuforije i srece.

HIDROMASAZNI STOLOVI (MALI HAMAM)

Hidromasaznisto je namenjenzapostavljanje u centralnomdeluhamama,multifunkcionalnog je tipa,sagrejnompovrsinompresvucenomstaklenimmozaikom i obezbedjenimzaobljenimivicama,kaoiintegrisanomhidromasaznombaterijomzatusiranje(topla i hladnavoda).

Koristi se zarazlicitetretmane,odorijentalnemasazeHamamsapunima,biljnemasaze i upotrebeetericnihulja ,do primenelekovitogblata u terapijama,nakonkojih se vrsitusiranjekorisnikadirektnonastolu.

Povrsinastaklenogmozaika se brzo i lakocisti i obezbedjujemaksimalnuhigijenu.

TEPIDARIJUM I TOPLE KLUPE

TEPIDARIJUM

Tepidarijum  (topla soba) je nezaobilaznideo wellness I spa centara. Tepidarijumlezaljkeizgradjenesu od polistirenasaugradjenimgrejnimtelom I termostatom,kojiomogucavajupostizanjepreciznekontrole temperature lezaljki 35 do 40 °C. Lezaljke se presvlacenajkvalitetnijimstaklenimmozaikom,razlicitihdezena, a ugradjenaopremaposvomkvalitetugarantuje dug I pouzdan rad.

Obliktepidarijuma je idealnoprilagodjenlinijitelatako da obezbedjujemaksimalnoopustanje.

Namenatoplihlezaljki je da maksimalnoopustemisice I celotelo I upotrebljava se pre vodeneilirucnemasaze,kao i zapripremutela pre boravka u  parnomkupatilu.

TOPLE KLUPE

Topleklupesunezaobilaznideoenterijeraparnihkupatilailipostavljanje u blizinihidromasaznihbazena,izradjenih od najkvalitetnijegpolistirena i oblozenestaklenimmozaikom.Izradjuju se u razlicitimoblicima i pomeramakojezadajesamprostorugradnje. Bezostrihivica I prilagodjenimoblikomtelapruzajumaksimalniodmor I bezbednost..

KNEIPP

Kneipppredstavljadvailinizpostavljenihmikrobazenanapunjenihsatoplomoko 38 °C i/ ilihladnomoko 18 °C vodom. Naizmenicnimkretanjem 2-3 min kroztoplu I hladnuvodu,terapija u kneipp-u pomazekodstanjaiscrpljenosti,reumatskihtegoba,hormonalnihproblema I alergija, i pospesujecirkulaciju.

Izradjuje se u najrazlicitijimoblicima I dizajnima ,sailibez led rasvete,a s’ obziromnastalnoprisustvovode u razlicitomtemperarurnomopsegu,izboromgradjevinskihmaterijala I tehnickihresenjaobezbedjuje dug vektrajanjasvihizvedbikneipp-a.

PARNO (TURSKO) KUPATILO

Parno (Tursko) kupatiloiliHamamodlikujesredinasavrlovisokomvlaznoscuvazduha 100 % i nestonizimtemperaturamanego u saunama,izmedju 40 i 50 °C. Zidovi iplafonsuoblozenikeramikom ,toplotno I zvucnoizolovani, I potpunoparoneprorusni. Uzkvalitetnematerijale i pouzdan i napropisannacinugradjenparogenerator,sticu se uslovi da parnokupatiloimamaksimalnivekkoriscenjauzminimalnaodrzavanja. Radise u najrazlicitijimizvedbama i dizajnerskimresenjima iomogucavaekskluzivnostvasegprostora.

Boravak u parnomkupatilublagotvornodelujenadisajneputeve iprotivprehlade, osobamasareumatskimtegobamaublazavasimptome,koza se konstantnohidrira ivlazi I sirenjemporaomogucavaciscenjekoze ioslobadjanjetela od toksina, oslobadja od stresa,iidealnomesto je zadruzenjeuzrelaksaciju.Zapojacanefekatterapijekrozparu se uvode iesencijeeukaliptusa,borovine ,limuna ,mente…

SAUNA

Saunezauzimajuznacajnomestoprilikomizbora wellness sadrzaja I jos jedna je od terapijakojaisticevaznostznojenjazaljudskozdravlje. Tesko je I nabrojatisvepozitivneefekteovogtretmana, pored izbacivanjatoksinaizorganizma u procesuznojenja,jacanjasrca I povecanjaelasticnostikrvnihsudova, sauna cini I da opustimosvojetelo ,ublazimostres I imamomiran san. Prirodniambijentprostorijeoblozenedrvetom I ispunjenemirisomdrveta I bilja,samoposebi je vecodlicanpocetak u susretusasaunama .

Saune je mogucepodelitipovrstamadrveta od kojihsunapravljena,finskeomorika,belog bora iliaspena,kanadskogkedra I abachidrveta,Ijosmnogovrstadrvetakoji se moguupotrebitizatunamenu. Visoke temperature I do 110 °C uzrelativnomaluvlaznostoko 20 %,zahteva I pravilanodabirmaterijala I same konstrukcijesaune,potrebuzaustedomenergijekrozadekvatnuizolaciju I sprecavanjaodvodjenjatoploteizsaune,udobnosti I bezbednostikorisnikasaune.

ISS team u svojojponudiimavelikiizborgotovih sauna u razlicitimdimenzijama I izgradjujesaunepomeriVasegprostora. Postizanje temperature u sauna izvodi se pravilnimizborompecizasaune,razlicitihproizvodjaca,iliizgradnjominfracrvenihkabina,gde se kozaposredsvom IC zrakazagrevadirektno ,bezposrednogprenosenjagrejanja.

ISS team koristisvojaumeca da u dizajnerskom I tehnickomsmislu,saunuizgradikombinujucimaterijale,drvo I kamen I izboromrasveteuciniVasusaunujedinstvenom I razlicitom.

LEDENA PECINA,SOBA (ICE ROOM)

POSUDA SA LEDOM

Pored nizatretmanakojiblagotvornodelujunaorganizam a sacinjavaihboravak u toplimprostorijama, podjednakodejstvonaorganizamostvarice se I u hladnimsredinamakakva je ledena soba ilipecina.Zagrejanotelo je potrebnorashladiti I natajnacinpodsticaticirkulaciju I jacatimetabolizam.

Temperature u ovimprostorijama se krecuoko 5 °C .

U wellness sadrzajtzv.hladne zone spada I posudasaledom. Utrljavanjemledapokozinakontoplihtretmana u sauna iliparnomkupatilu,podstice se cirkulacija i postizetrenutnoosvezenje.

JAKUZZI – HIDROMASAZNA KADA

 

Poskidaj nesto  🙂

Više od 140 uspešno realizovanih projekata širom sveta. Da li ste zainteresovani? Kontaktirajte nas